Szintén a Tokaji borkorcsolya és desszert versenyre készült a mazsolás, kacsamáj pástétomos kosárkák mintájára a márványsajtos, körtés változat. A kosárkák receptjét megtalálod itt.
Hozzávalók a körtés, márványsajtos töltelékhez:
15 dkg márványsajt, 1 dl tejszín, 1 nagyobb körte hámozva, apró kockákra vágva, só, bors, 1 ek vaj, 5 dkg dió
- A vajon addig sütöm a felkockázott körtét, amíg el kezd kicsit karamellizálódni.
- Hozzáadom a darabokra tördelt márványsajtot, a tejszínt, és összeolvasztom őket.
- A márványsajt intenzív íze miatt óvatosan sózom, borsozom.
- A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítom, majd felaprítom.
- A kosárkákat megtöltöm a márványsajtos-körtés masszával, tetejüket megszórom dióval.
A tölteléket kipróbáltam úgy is, hogy a körtét csak nyersen raktam a kosárkákba, majd leöntöttem a márványsajtos-tejszínes masszával. Nekem ez a változat a körte frissessége miatt ízlett igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése