2010. június 21., hétfő

Somogyi - pontosabban balatonboglári borvidéki - borászok vacsorái

Májusban úgy alakult, hogy két borvacsorán is részt vettünk, mégpedig az Abszintban megrendezett Konyári, és a Leroy Cafe Óbudában megtartott vacsorán.
Szokásomhoz híven, emlékeztetőül magamnak, rögzítem, mit ettünk-ittunk.

Konyári Borvacsora
  • Nyári tekercs spárgával és füstölt tofuval - Konyári Rosé 2009
  • Zsenge borsós risotto posírozott vadlazaccal - Konyári Loliense Fehér 2009
  • Fürj tárkonyos paradicsomöntettel és erdei gombákkal - Konyári Kékfrankos 2008
  • Eper sorbet
  • Báránysült medvehagyma pesto-s újburgonyával - Konyári Cabernet-Syrah 2008
  • Kókuszos kocka házi datolya parféval - Konyári Sessio 2006
Légli Géza borvacsora
  • Zöld spárga grillezett kecskesajttal, málna sabayonnal - Szőlőskislaki Sauvignon Blanc 2008
  • Masclum saláta aszalt meggyes füstölt libamáj terrinnel - Szőlőskislaki Chardonnay 2008
  • Paprika-paradicsom krémleves, pancetta chipsszel - Szőlőskislaki Rosé 2009
  • Borjú pofa vargánya gombás demi glace-szal, medvehagymás parázsburgonyával - Jánoshegyi Merlot 2008
  • Epres sajttorta csokoládé chipsszel - Szőlőskislaki Válogatás Cabernet Franc 2008
Aztán úgy alakult, hogy Pünkösdkor egy kellemes estét töltöttünk el Légli Géza Kislaki Bormanufaktúrájában. Csak ajánlani tudom mindenkinek: kellemes környezet, szép borok, finom falatok, jó beszélgetés, és igény szerint szálláshely is megoldható a faluban.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...