2010. június 22., kedd

A mór inge - avagy Mohr im Hemd


Síelések alkalmával gyakran eszünk Mohr im Hemd-et. Az alábbi recept is egy síelésnek köszönhető, hiszen hazafelé jövet akadt a kezembe az utunkba eső Landzeit-ban a "Landzeit Rezeptsammlung", s benne a kedvelt desszert elkészítésének módja. A recept bevált, tél óta már többször is elkészítettem az alábbiak szerint:

Hozzávalók 4 adaghoz:
50 g zsemlemorzsa, 80 g tej
70 g vaj, 60 g olvasztott étcsokoládé, 1 csg vaníliás cukor
2 tojás sárgája, 50 g darált mandula v. mogyoró
2 tojásfehérje, 45 g cukor

  • A zsemlemorzsát elkeverjük a langyos tejjel és állni hagyjuk.
  • A vajat, olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a darált mandulát és a tejjel elkevert zsemlemorzsát.
  • A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a mandulás masszába.
  • 4 formát (nálam kávésbögre) kivajazunk, megtöltjük 3/4ig a masszával, és magas falú tepsibe állítjuk a formákat.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit a formákkal, majd forró vizet öntünk bele úgy, hogy a formák feléig érjen.
  • Kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!) a "mórokat".
A formából a kihűlt sütit kiborítjuk, majd csokoládéöntettel (én a csokoládét gőzfürdőben szoktam megolvasztani és tejszínnel, vajjal dúsítom), és tejszínhabbal "felöltöztetjük".

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...