Bulgurt többször ettem már, de a konyhánkban most készült először. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni:-) A jövőben gyakrabban fog nálunk étlapra kerülni vagy csak magában, salátaként, vagy rizs, krumpli helyett köretként.
Most sült pisztráng mellé tálaltuk az alábbi változatban.
Most sült pisztráng mellé tálaltuk az alábbi változatban.
Hozzávalók:
25 dkg bulgur, víz, só, 4 paradicsom, 1 kis cukkini, 1 fej (fehér)hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (menta, ruccola), olívaolaj, lime vagy citrom
25 dkg bulgur, víz, só, 4 paradicsom, 1 kis cukkini, 1 fej (fehér)hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (menta, ruccola), olívaolaj, lime vagy citrom
- A bulgurt kétszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós vízhez adtam, egyet forraltam rajta, majd a tűzről levéve, fedő alatt fél órát állni hagytam, amíg a kis bulgur szemek megszívták magukat a vízzel.
- A paradicsomot felkockáztam, a cukkinit julienre (kis gyúfaszálakra) vágtam, a hagymát felkockáztam, a petrezselymet (mentát, ruccolát) felaprítottam.
- A zöldségeket összeforgattam a kihűlt bulgurral.
- Citromléből és olívaolajból készített öntettel jól összekevertem.
1 megjegyzés:
Kedves Vszasz!
Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!
Üdv,
Nelli
Megjegyzés küldése