2009. április 21., kedd

Máktorta forró meggyöntettel




Eltelt megint egy év, J-nek ismét szülinapja volt, jó alkalom a tortasütésre.
Idén máktorta készült, méghozzá a Dr. Oetker vanillincukor zacskóján talált recept alapján.

Hozzávalók:
200 g vaj, 150 g cukor, 1 tasak vaníliáscukor, 6 tojássárgája, 1 tk sütőpor, 150 g őrölt mák, 70 g őrölt mandula, 1 tk fahéj, 6 tojásfehérje

  • A vajat a cukorral, vaníliáscukorral és a tojássárgájával elkeverjük.
  • A mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk, majd belekeverjük a fahéjat és a mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Kivajazott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába öntjük a masszát, majd 130 c-on (légkeverés) jó egy órán át sütjük.
  • A meggyöntethez a fagyasztott meggyet fahéjjal, mézzel és kis vízzelforraltam össze.
  • Az eredeti recept szerint lekvárral, tejszínnel fogyasztandó.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon rosz! Csak az idomet es a sok tojast sajnalom:-(

Névtelen írta...

Sajnálom:-( Nálunk a mákimádó családtagoknak nagyon bejött ez a torta.

Névtelen írta...

az egyik legfinomabb mákos recept, csak ajánlani tudom

veneki írta...

Szerintem is ez a legfinomabb máktorta. Figyelni kell a sütésre. Nem szabad kiszáritani.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...