2009. március 29., vasárnap

Töltött padlizsán


Egyik kedvenc zöldségünk a padlizsán, grillezve, krémként, salátaként, minden formában. Az eddig nálunk készült padlizsános ételek közül ez sikerült talán a legjobban, na meg a Melanzane alla parmigiana, meg a padlizsán saláta, meg a ....

Hozzávalók:
2 padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 2 paradicsom, 1 csg feta, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors, olívaolaj

  • A padlizsánokat félbevágjuk, belsejét kiszedjük, felkockázzuk.
  • A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, felszeletelt gombát, majd végül a paradicsomot és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk.
  • A sült zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, majd a masszához hozzákeverjük a kockára vágott fetát, és megtöltjük vele a padlizsánokat.
  • 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük a padlizsáncsónakokat, sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...