2009. március 29., vasárnap

Epres piskótatekercs


M-ék még nem jártak nálunk, mióta Marci megszületett. Most, hogy végre összejött a találkozó, és a hűtőben lapult egy tálca eper, nem kellett sokáig töprengenem, hogy mit is süssek.

Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál átszitált liszt.
Krémhez: 2 dl tejszín, 1 kanál cukor, 1 csg habfixáló, eper, eperlekvár

  • 6 tojásból 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem a piskótát (fehérjét a cukorral felvertem, a felvert sárgáját hozzákevertem, majd beleforgattam a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem).
  • Nedves konyharuhára borítottam, lehúztam róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével párszor óvatosan feltekertem, és feltekerve hagytam kihűlni.
  • A tejszínt felvertem 1 kanál cukorral, habfixálóval, majd beleforgattam a kis darabokra vágott epret.
  • A piskótát kitekertem, megkentem eperlekvárral, majd elosztottam rajta a krémet és óvatosan összetekertem. A tetejét megszórtam porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...