Még karácsony előtt sütöttem meg ezt a zabpelyhes tallért a Dr. Oetker féle Karácsonyi sütemények című könyvemből. Ott angol zabpehyelykekszként található meg.
Olyan jól eső érzés a kávéhoz, teához saját sütésű kekszet, aprósüteményt ropogtatni.
Hozzávalók:
- 175 ml tej, 1 ek barna cukor, 1 csipet só, 40 gr finom zabpehely
- 100 gr vaj, 75 gr barna cukor, 1 tojás, 100 gr búzaliszt, 75 gr mazsola
- szilvalekvár
- A tejet a cukorral, sóval felforralom, beleteszem a zabpelyhet, majd újra felforralom, kihűtőm.
- A vajat kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojást, az előzőleg elkészített zabpehyelymasszát, beleszitálom a lisztet, és beleszórom a mazsolát.
- A tésztából a sütőpapírral borított tepsibe diónyi adagokat helyezek, közepébe mélyedést nyomok és megtöltöm szilvalekvárral.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm a tallérokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése