2008. december 10., szerda

Zabpelyhes tallér



Még karácsony előtt sütöttem meg ezt a zabpelyhes tallért a Dr. Oetker féle Karácsonyi sütemények című könyvemből. Ott angol zabpehyelykekszként található meg.
Olyan jól eső érzés a kávéhoz, teához saját sütésű kekszet, aprósüteményt ropogtatni.

Hozzávalók:
  • 175 ml tej, 1 ek barna cukor, 1 csipet só, 40 gr finom zabpehely
  • 100 gr vaj, 75 gr barna cukor, 1 tojás, 100 gr búzaliszt, 75 gr mazsola
  • szilvalekvár
  • A tejet a cukorral, sóval felforralom, beleteszem a zabpelyhet, majd újra felforralom, kihűtőm.
  • A vajat kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojást, az előzőleg elkészített zabpehyelymasszát, beleszitálom a lisztet, és beleszórom a mazsolát.
  • A tésztából a sütőpapírral borított tepsibe diónyi adagokat helyezek, közepébe mélyedést nyomok és megtöltöm szilvalekvárral.
  • 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm a tallérokat.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...