Idén nálunk került megrendezésre a baráti társaság "batyus libavacsorája". Mi az előételekért feleltünk, töltött libanyakat, libamáj terrinet és hagymalekvárt készítettünk, illetve a megfelelő étel-ital párosításról gondoskodtunk.
Töltött libanyak
Hozzávalók:
1 libanyak, 1 tejbe áztatott zsemle, 2 főtt és 1 nyers tojás, 1 füstölt libamell, turbolya (vagy petrezselyem), só bors, kis olaj
Töltött libanyak
Hozzávalók:
1 libanyak, 1 tejbe áztatott zsemle, 2 főtt és 1 nyers tojás, 1 füstölt libamell, turbolya (vagy petrezselyem), só bors, kis olaj
- A tejbe áztatott zsemléből, a nyers tojásból, a felkockázott főtt tojásokból és a libamellből elkészítem a tölteléket, sóval, borssal, turbolyával ízesítem.
- A libanyak szűkebb végét bevarrom, majd lazán megtöltöm a töltelékkel, és a másik végét is összeöltögetem, hústűvel megszúrkodom.
- Serpenyőben kis olajon hirtelen pirosra sütöm a libanyakat, majd 180 fokra melegített sütőben készre sütöm.
A menü egyébként az alábbiak szerint alakult:
Pannonhalmi St. Martinus Cuvée 2008
Vegyes libás ízelítő (töltött libanyak, libamáj terrine, töpörtyű)
Oremus Mandolás Furmint 2006
Libasült vöröskáposztával
Sólet
Takler Merlot 2007
Lúdláb torta
Pannonhalmi St. Martinus Cuvée 2008
Vegyes libás ízelítő (töltött libanyak, libamáj terrine, töpörtyű)
Oremus Mandolás Furmint 2006
Libasült vöröskáposztával
Sólet
Takler Merlot 2007
Lúdláb torta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése