A globális felmelegedés a mi kertünkben is érezteti a hatását, idén 2x is beérett a füge, így maradt elég lekvár készítéséhez is.
- A fügéket meghámoztam, négybe vágtam.
- Minden kiló fügéhez 40 dkg cukrot adtam, és a cukorral egy éjszakára állni hagytam.
- A lekvárt lassú tűzön addig főztem, míg kellő sűrűségű lett. (Ujjbegy próba)
- A lekváros üvegek tetejére egy kanál pálinkát csurgattam és meggyújtottam, ennyit a tartósításról:-)
1 megjegyzés:
Most csináltam,isteni!!!
A fügét mostam, daraboltam(kb 60 dk)hozzáadtam 30 dk mirelit málnát-robottal pépesítettem.35 dk cukrot,2 vaniliásat.pár szem szegfűszeget meg 3:1 ben tartósítót.egy fél citromot amit aztán kivettem.Hát valami csoda lett!!!!
Megjegyzés küldése