2008. április 13., vasárnap

Epres sajtkrémtorta


J. 18 éves lett. És tudtunkra adta, hogy kedvence az epres sajtkrémtorta. Így hát mit volt mit tenni, receptkeresésbe kezdtem. A cuisine.at-n kb. 100 féle Kaesetorte receptet találtam, néhány szimpatikusabból állt össze az alábbi, tényleg jól sikerült változat.


Hozzávalók:

Tésztához: 300 gr csokis (vollkorn-)keksz, 75 gr kristálycukor, 80 gr vaj
Krémhez: 700 gr mascarpone, 4 tojás, 175 gr cukor, 1 vaníliáscukor, 1 citrom leve
Eper, zselé

  • A kekszet összetörjük, összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd sütőpapírral bélelt csatos tortaformába lapogatjuk és 180 C-on kb. 10 percig sütjük
  • A mascarpone-t összekeverjük a tojásokkal, cukorral, vaníliáscukorral, a citrom levével. A masszát a tortaalapra kanalazzuk, majd 110 C-on kb. 1 órán át sütjük.
  • Amikor kihűlt, tetején elrendezzük a friss epret, és piros tortazselét készítünk rá a leírás szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...