2008. március 26., szerda

Tormás-tejszínes lazacpástétom




Húsvét előtt vendégeink voltak, lazacot sütöttünk, és mint kiderült, túl sokat:-) Így aztán, mivel másnap elutaztunk, gyors megoldást kellett találni a megmaradt lazacfilék hasznosítására.
Ebben Kaldeneker György receptje segített nekünk, és még az ünnephez is passzolt ez tormás-tejszínes lazacpástétom.

Hozzávalók:
50 dkg sült lazacfilé, 3 dl tejszín, 1 ek zselatin, 2 ek (frissen reszelt) torma, 2 ek olívaolaj, citromlé, citrom, só, bors

  • A lazacot törjük össze villával és adjuk hozzá a tormát, citromlevet, fűszerezzük fekete és fehérborssal, sóval.
  • Két evőkanál hideg vízbe áztassuk be a zselatint, majd fél perc alatt a mikrohullámú sütőben forrósítsuk fel. Még forrón keverjük halhoz.
  • Ezt követően a kemény habbá felvert tejszínt is keverjük óvatosan a halhoz.
  • Végül a halas masszát frissentartó fóliával kibélelt, citromkarikákkal díszített formákba kanalazzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...