Húsvét előtt vendégeink voltak, lazacot sütöttünk, és mint kiderült, túl sokat:-) Így aztán, mivel másnap elutaztunk, gyors megoldást kellett találni a megmaradt lazacfilék hasznosítására.
Ebben Kaldeneker György receptje segített nekünk, és még az ünnephez is passzolt ez tormás-tejszínes lazacpástétom.
Hozzávalók:
50 dkg sült lazacfilé, 3 dl tejszín, 1 ek zselatin, 2 ek (frissen reszelt) torma, 2 ek olívaolaj, citromlé, citrom, só, bors
- A lazacot törjük össze villával és adjuk hozzá a tormát, citromlevet, fűszerezzük fekete és fehérborssal, sóval.
- Két evőkanál hideg vízbe áztassuk be a zselatint, majd fél perc alatt a mikrohullámú sütőben forrósítsuk fel. Még forrón keverjük halhoz.
- Ezt követően a kemény habbá felvert tejszínt is keverjük óvatosan a halhoz.
- Végül a halas masszát frissentartó fóliával kibélelt, citromkarikákkal díszített formákba kanalazzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése