2007. november 6., kedd

Vida Péter borvacsora

Nekem úgy tűnik, újabban egyre több borvacsorát szerveznek Budapesten. A legkülönfélébb éttermek próbálkoznak a városban azzal, hogy egy neves/kevésbé neves borász meghívásával és a boraihoz komponált menüsorral próbálják meg fellendíteni a gyengébb látogatottságú napok forgalmát.

Időnként mi is kedvet kapunk egy-egy ilyen vacsorához, hiszen ez remek alkalom egy általunk még nem ismert borásszal való találkozáshoz és borainak megkóstolásához, illetve nem utolsó sorban egy kisebb baráti összejövetel hétközbeni megszervezéséhez is.
Aztán pár hónap múlva az emlékek, ízek, illatok halványodnak, és már nehéz összeszedni, hogy melyik étel-bor párosítás volt a legtalálóbb.

Ezért úgy döntöttem, a jövőben emléket állítok a borvacsoráinknak, mindenféle értékelés és megjegyzés nélkül. Kedvcsinálónak, ötletadónak.



  • Borjúmájpástétom friss zöldségekkel Szekszárdi Kadarka 2005
  • Erdei gombával töltött derelye Szekszárdi Kékfrankos 2005
  • Sült libacomb lila káposztával, hagymás tört burgonyával Szekszárdi Merlot 2005
  • Old Amsterdam sajt mézes dióbéllel Szekszárdi Cabernet Franc 2005
  • Csokoládés profiterol Szekszárdi Cuvée 2003


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...