Ma reggel kinéztem az ablakom és belefogtam egy jó kis melengető leves elkészítésbe... A recept Joanne Harris klasszikusából, A francia konyhából származik.
Hozzávalók:
50 g vaj, 750 g hagyma finomra szeletelve, 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma, 25 g liszt, 1.5 l zöldség- vagy marhaleves, 200 ml fehérbor, 1 babérlevél, egy szál kakukkfű, só, bors
- A vajat megolvasztom egy lábasban és a hagymát addig pirítom rajta, míg szinte karamellizálódni kezd.
- Hozzáadom a fokhagymát, lisztet, elkeverem, majd a bort, zöldséglevet fokozatosan hozzáöntve, kevergetve felforralom.
- Hozzáadom a babérlevelet, kakukkfüvet, sózom, borsozom és lassú tűzön még jó fél órát főzöm.
- Sajtos pirítóssal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése