2012. április 15., vasárnap

Húsvéti sonka újrahasznosítva


Egy jó nagy darab, főtt házi füstölt sonka lapul még mindig a hűtőben, de sajnos ebben a formában már nem nagyon van keletje. Így kis fejtörés után az alábbi újrahasznosítási mód mellett döntöttem.

Hozzávalók:
1 csg farfalle, 25 dkg spenót (tisztítva), főtt sonka kockázva, 3 fokhagymagerezd, 10 dkg füstölt sajt reszelve, 2,5 dl tejszín, olívaolaj, só, bors, szerecsendió
  • A tésztát megfőzöm, leszűröm.
  • Közben kevés olajon megpárolom az apróra vágott fokhagymát, rádobom a spenótot, majd amikor összeesett, sóval, borssal, kis szerecsendióval fűszerezem és hozzáöntök kb. 1 dl tejszínt, összeforralom.
  • A sonkát felkockázom.
  • Egy nagyobb tűzálló tálban összekeverem  a tésztát, sonkakockákat, spenótot és a reszelt sajtot. 
  • Tetejére locsolom a maradék tejszínt és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tészta teteje elkezd szépen megpirulni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...