2011. december 27., kedd

Karácsonyi cantuccini


Karácsonyi gasztro-ajándékként készítettem ezeket a kimondottan karácsonyi fűszerezésű cantucciniket. Hihetetlen gyorsasággal képesek elfogyni, alig maradt belőlük csomagolni való...

Hozzávalók:
26 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 tk mézeskalács fűszer, 1 csipetnyi só, 4 dkg marcipánmassza felkockázva, 2,5 dkg puha vaj, 2 tojás, 9-9 dkg mandula és mogyoró

  • Először is összedolgozzuk a lisztet, sütőport, a cukrot, vaníliás cukrot, a fűszert, sót és a marcipánt.
  • Beledolgozzuk a mandulát és a mogyorót. (Az igazat megvallva, nekem ez elég nehezen ment, soknak találtam a mandula-mogyoró szemeket, de a végeredmény a receptet igazolta.)
  • A tésztát 4 részre osztjuk és mindegyik adagból kb. 35 cm hosszú rudat formálunk, majd a rudakat fóliába tekerve 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  • Ezt követően a tésztarudakat sütőpapírral borított tepsiben 200 fokon mintegy 15 percig sütjük, majd ha langyosra hűltek srégen kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  • A cantuccini szeleteket visszafektetjük a tepsibe, majd 8-10 perc alatt szépen készre sütjük őket.
Forrás: essen und trinken

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...