2011. november 12., szombat

Don Alfonso-nál jártunk Olaszországban


Kis őszi kirándulásunk keretében (Nápoly-Pompei-Oplontis-Vezúv-Sorrento) Sant'Agata sui due Golfi településen foglaltunk szállást. Így aztán nem kellett sokat gondolkoznunk, hogy hol vacsorázzunk, hiszen a környék kihagyhatatlannak tartott étterme, a két Michelin csillaggal kitüntetett Don Alfonso rezidenciája is ezen a településen található. A tulajdonosok vérbeli vendéglátósok, a vacsora során többször odajöttek az asztalunkhoz, meséltek a "birodalmukról"(melyhez nem csak az étterem, hanem hotel , főzőtanfolyam és az alapanyagok megtermeléséről gondoskodó gazdaság is tartozik),  az egyes fogások elkészítési módjáról, a környékbeli borokról, sőt a vacsora végén megmutatták az - elmondásuk szerint - etruszk eredetű borospincéjüket is, ahol több ezer palack francia és olasz bort tárolnak, valamint sajtot is érlelnek.
Az étteremben kb. 30 vendégnek jut hely és annak ellenére, hogy vasárnap este volt, szabad hely nem nagyon akadt. Összesen 10 pincért/somellier-t számoltam össze és a tulajdonos házaspár is szinte végig a vendégek között mozgott.
Mi egy tradicionális és egy  mediterrán menü mellett döntöttünk, jó választás volt. Jól éreztük magunkat, és a 2 csillag ellenére sem "feszengős" a hely.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...