2011. június 14., kedd

Sárgarépás csicseriborsó krémleves


A kisfiam próbálgatja az akaratát és most ő "nyert",  ennek következménye a fenti leves. A tegnapi rakott kelt (rizs helyett quinoa-val) ma már nem volt hajlandó megenni, levest kért. Nem akartam, hogy üres hassal menjen délután aludni, így beugrott, hogy pár napja vettem egy csicseriborsó konzervet. Egyszer már nagy sikert aratott a csicseriborsó-sárgarépa párosításom, gondoltam, krémlevesként is működni fog.

Hozzávalók:
1 doboz előfőzött csicseriborsó, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, curry, olívaolaj, kis tejszín
  • Az olívaolajon megpárolom a durvára reszelt sárgarépát, hozzáadom a csicseriborsót és belenyomom a fokhagymát.
  • Felöntöm 2,5 dl forró vízzel, majd sózom, borsozom, kis curryvel fűszerezem és megfőzöm a zöldségeket.
  • Botmixerrel összeturmixolom, hozzáöntöm a maradék forró vizet, belekeverem a tejszínt és rottyantok még egyet rajta.
  • Tálalás előtt citromlével ízesítem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...