2010. november 21., vasárnap

Halmozott élvezet: zabpelyhes, almás, diós, mazsolás muffin


Amíg a gyerkőc aludt, addig az anyuka elkészítette az uzsonnát:-)

Hozzávalók:
1,5 bögre (zabpehely)liszt, 1 bögre zabpehely, 1 bögre barna cukor,  1 bögre olaj, 2 dl kefir, 4 tojás, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk őrölt fahéj, 2 apróra vágott alma, 1 ek mazsola, 2 ek dió apróra vágva
  • A hozzávalókat jól összekeverjük, ha túl kemény a massza kefirrel lehet egy kicsit lágyítani.
  • Kapszlikkal kibélelt muffin sütőbe adagoljuk a tésztát.
  • 180 fokon kb. fél óra alatt megsütjük a muffinokat.
Természetesen  alma, dió és mazsola helyett használhatunk bármi mást, mandulát, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...